Våren som försvann

Tänk att vi för bara en månad sedan hade snödrivor och inte ett grönt strå och nu blommar hägg och syren. Det känns som vi hoppade över våren i år och gick direkt på sommar. De senaste veckornas värme gör att det nästan känns som juli.

Till min glädje så verkar det ha varit en mycket snäll vinter. Persikorna lever och frodas – de som jag var så bekymrad över i vintras när de låg tillplattade under snön. Ginkon som jag lämnade ute för att jag tyckte att den kunde få dö har också den överlevt. Det måste vara ett omen att jag ska ha kvar den lilla krabaten. I trädgårdslandet har både rädisor, spenat, potatis och rödbetor tittat upp. Purjolöken är stor och ståtlig för den glömde jag ute i höstas. Jag är som jag skrivit förut lite lat när det gäller min egen trädgård.

I grönskaslandet växer det så det knakar

I grönsakslandet växer det så det knakar

I torsdags när jag hämtade min jättepumpa i Själevad på växtmarknaden sa Carina till sonen att han skulle kissa i hinken som vi fick med och vattna varje dag. Jag kan nu säga att det ivrigt kissas i hinken och detta tror Jacob ska bli den vinnande faktorn i tävlingen om största pumpan. Lite kaxigt har jag planterat ut pumpan på friland direkt i hopp om att det ska gå bra. Hade dock lite svårt att hitta en plats där den kan få växa sina metrar fritt.

I juni så besöker vi Östanö skafferi i Noraström och har grönsaksvandring hos Eva Eriksson – jag hoppas vi ses!

Du har väl inte glömt att anmäla dig till sommarresan.

Ordförande

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s