Missa inte Tacksägelsedagen!

På söndag den 13 oktober uppmärksammas tacksägelsedagen i Kyrkan i Arnäs!

Tacksägelsedagen var tidigare den fjärde böndagen i Svenska kyrkan och firas andra söndagen i oktober. I 1983 års evangeliebok avskaffades böndagarna och tacksägelsedagen är numera en egen helgdag bland ”kyrkoårets övriga helgdagar”. En utbredd tradition är att på denna dag föra frukter och annat till kyrkan för vidare utdelning till behövande i församlingen.

Vi i förening drar vårt strå till stacken genom att skänka ”gåvor från trädgården”. Det kan vara allt från grönsaker och frukt, till inläggningar och saft. Allt mottages tacksamt! Detta auktioneras efter gudstjänsten ut bland närvarande, och vinsten går oavkortat till Världens Barn.

Om du vill bidra med något till denna auktion, så är du varmt välkommen till kyrkan. Om du inte kan delta, men ändå vill skänka något, så går det bra att lämna hos Karin Östman på Nederön 212,  (Arnäsvall) i förväg.

Hoppas vi ses i kyrkan!

//Styrelsen

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s