Höstmötet 27/10-2015

Den 27/10 höll vi vårt Höstmöte och hade fint besök av Sibyl och Erling Sundling! Vi blev underhållna med ett givande föredrag om att odla ätbart i trädgården.

Kvällen inleddes med att alla blev bjudna på en härlig drink av Carina och Elisabeth. Drinken var en ”grön njutning” gjord av broccoli, grön och svartkål, persilja, äpple, fläderdryck och honung. Instruktioner om hur man enkelt kan göra den hemma fanns för oss som ville hem och göra mer av den!

Sibyl berättade om deras verksamhet med grönsaksodling. De har varit verksamma sedan 2000 och odlar kravmärkta frilandsgrönsaker. De säljer bland annat på Bondens Marknad, till restauranger i Umeå och via ”min Farm”.
Vi fick en bra inblick i hur det är att odla ”på heltid” i med och motgång. Praktiska tips på odling, tillvägagångssätt, inköpsställen, produkter och mycket, mycket mer! Bland annat fick vi bra boktips, och jag tänkte att vi kan väl nämna några här?

Lena Israelsson – Köksträdgården
Handbok för Kökstradgarden

Karin Berglund – Din Trädgård
Din Trädgård
Lena Israelsson – Gourmetträdgården
Gourmetträdgården

Andra tips på ställen där det finns mycket ”matnyttig” att läsa om är bland annat Jordbrukverket.se och Hushållningssällskapet.se. På dessa sidor finns massor av gratis information!

Vi i styrelsen och studierådet tackar alla deltagare för en toppenkväll!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s