Trädgårdsvandring hos Mary Rask.

En vacker tisdagskväll i slutet av juli besökte ett tjugotal medlemmar Mary Rask i hennes trädgård. Mary började med att berätta om fastigheten, t ex att huset varit skola en gång i tiden och hon kunde även berätta några anekdoter om den tiden.

Huset ligger vackert uppe på en liten kulle och har en fantastisk utsikt över den lilla sjön. Hela hennes stora odling ligger i sluttningen från huset och ner mot vattnet. Där odlar hon allsköns grönsaker, både på friland och i växthus. Hennes bärodlingar, t ex vinbär och björnbär, är stora och i år blir det en mycket stor skörd. Hon visade oss även på sitt fläderträd som har en fantastiskt stor och vacker krona. Den frodiga växtligheten beror på kompost och gödsel som Mary transporterar ner till odlingarna med hjälp av sin fyrhjuling.

Men inget är enkelt i odlandet. Mary för en intensiv kamp mot tistlar. Hon täcker delar av marken med tjock presenning som får ligga i ett par år. Då försvinner tistlarna, så bit för bit vinner hon över ogräset och kan odla där igen.

När vi kom upp till huset igen bjöds alla in på kaffe och en magnifik tårta. Medan vi lät oss väl smaka visade Mary oss på sina andra intressen, bl a målning och tovning. En skön och trevlig avslutning på en solig sommarkväll.

IMG_2462

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s