Sommarresan.

Årets sommarresa gick i år mot Sundsvall. Den 8 augusti rullade en full buss mot första stoppet hos Ann-Sofie Sollander i Skog. Här möttes vi av en trädgård med härdiga växter i vackra kompositioner.  Det var första gången Ann-Sofie tog emot trädgårdsbesökare, men vi hoppas att fler får möjlighet att ta del av hennes vackra trädgård framöver.

På Storsjö camping alldeles i närheten pågick en växtmarknad där många gjorde sina första fynd för dagen. Färden gick därefter vidare till Vårsta trädgård i Härnösand, där det även bjöds på god lunchbuffé. Direktor Ninni Smedberg berättade om tankarna kring verksamheten där trädgården med klostertema är en viktig del. En rofylld trädgård där ledorden är lärande, närande, läkande och helande. Se www.varsta.se för mer info. Sist med inte minst gjordes ett besök hos Charlotte Andersson, http://www.tradgardsflow.blogspot.com. Här möttes vi av en inspirerande trädgård med struktur, fina kombinationer och grupperingar. Trädgården hålls öppen varje söndag tom 13/9 och här finns även en liten trädgårdsbutik där många fortsatte fynda. Som helhet innehöll schemat varierande trädgårdar med olika perspektiv och fokus – privat, läkande, öppen. En njutning för både öga och gom som ger ny kraft att påta vidare!

IMG_2092

Trädgårdens ägare Ann-Sofie Sollander hälsar oss välkomna till sin fina trädgård.

fin_rabatt_hos_Ann-Sofie

Vacker rabatt hos Ann-Sofie. Här ger många varianter av alunrot både lugn och variation.

Vårsta

Klostertemat i Vårsta förstärktes bla av den här ”gamla” muren.

Fika_i_det_gröna

Gott fika i det gröna hos Charlotte i Sundsvall.

Rabatt_framför_växthus

Den japanska lönnen är zon 1 men klarar sig bra här i upphöjt, skyddat läge.

Bollar_av_spirea

Snyggt klippta bollar av spirea hemma hos Charlotte. Kan detta verkligen vara samma växt som mina risiga buskar hemma?!

kö_till_shopping

Många passade på att shoppa i Charlottes mysiga butik

Bilder och text- Åsa Kallin

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s