Från Äpplets Dag och äppelfrossan 2017.

I år firade vi Äpplets dag med föredrag och äppelfrossa. Andreas Sundgren från Brännland Cider berättade om sin målsättning att göra iscider av enbart norrländska äpplen. Än så länge finns det inte tillräcklig mängd av lämpliga sorter. Men det har han börjat åtgärda genom att plantera 1000 äppelträd och fler är på gång. Hans produkter har uppmärksammats internationellt och de har fått flera utmärkelser.

Efter fascinerande föredrag och frågestund började äppelfrossan. Vi bjöd på allt möjligt som går att göra av och med äpplen. Vad sägs om t ex must, fruktläder, pizza, chutney, mos, marmelad, pannacotta, torkat, paj, kaka, matbröd, waldorfsallad? Givetvis fanns även hela äpplen, skänkta av några mataffärer.

Vi lovade recept, och det är rätt många! Vi har därför samlat den på en egen sida ”Äppelrecept”. Om du klickar HÄR så kommer du direkt dit, annars hittar du sidan i menyn på höger sida.

Tack för den här gången!

//Styrelsen

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s