En kväll i rosens tecken.

bild_3

Det var en mycket trevlig kväll när vi lotsades bland doft o smak av rosor av Carina Holmström och Elisabeth Wiklund. De hade förberett kvällens aktiviteter på ett fantastiskt sätt. Vi hälsades välkomna med en sommarbål med rosblad.
När och hur man bäst torkar rosblad diskuterades, och därefter fick vi prova på att göra rosenvinäger och rosenolja. Dessa kan man t ex ha på sallad.

bild_1

Vid fikastunden blev vi bjudna på rosenmandelkaka dekorerad med kanderade rosenkronblad. Mums! En ingrediens i kakan var rosensaft som Carina o Elisabeth kokat några dagar innan. De kanderade rosenkronbladen bara smälte i munnen! Vi smakade också på rosenmarmelad på kex med ost, som visades sig vara en fin kombination, och till det ett glas rosensaft.

bild_2

I den sista workshopen gjorde vi fotsalt och rosenvatten för vårt välbefinnande.
Carina och Elisabeth hade även förberett torkade rosblad åt oss eftersom de flesta av oss inte hade några med sig. Dessutom delade Inger Westin med sig av sin insamling. Vi tackar för det!

bild

Kvällen avslutades med tips på annat man kan göra med rosblad samt tips på rosor med fin doft som är både lämpliga till det vi tillverkat under kvällen och som dessutom är odlingsvärda i vårt klimat.
Vi tackar för ett trevligt arrangemang och riktar ett särskilt tack till Elisabeth för att vi kunde hålla till i hennes mysiga uterum.

//Styrelsen

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s