Mycket nytt från Leif Blomqvist.

Leif Blomqvist

Lördagen den 15 augusti var Leif Blomqvist inbjuden att sälja på torget i samband med Bondens Marknad. Leif har en stor handelsträdgård i Lepplax i Finland. Han säljer även via sin hemsida www.blomqvistintaimisto.com men är också mycket på trädgårdsmässor o dy. Han är känd för sitt sortiment av härdiga träd, buskar, rosor och perenner. Leif har även skrivit böcker om bär, fruktträd och rosor. Alla sorter som presenteras är härdiga för nordligt klimat.

Kvällen före höll han ett föredrag på Studiefrämjandet om bl a fruktträd, varav några som var nya eller okända. Han berättade t ex om ett persikoplommon som heter Mi Tao Li, men även om blåbärstry som liknar långsmala blåbär men som ska vara mer nyttiga. Ett tjugotal intresserade kom och lyssnade och ställde frågor.

IMG_2755

Kvällen avslutades med fika och ett lotteri med fina vinster.

Text och bild från Karin Ö

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s